De KindertelefoonOver De Kindertelefoon

De Kindertelefoon is er voor kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar die in vertrouwen willen praten over een probleem. Jaarlijks bieden ruim 700 getrainde vrijwilligers gratis steun in ruim 112.000 geregistreerde telefoongesprekken
en 68.000 geregistreerde chatgesprekken. De gesprekken gaan veelal over pesten, seksualiteit, relaties, thuis & familie en mishandeling.

ONZE MISSIE
Onze kracht is dat we een laagdrempelige plek zijn, waar kinderen en jongeren terecht kunnen met onderwerpen die ze niet durven, kunnen of willen bespreken met hun ouders of mensen uit hun omgeving. We luisteren naar kinderen en jongeren en nemen hen serieus. We zien hen als zelfstandige individuen die in staat zijn zelf oplossingen te bedenken, beslissingen te nemen en deze uit te voeren.

HOE WE WERKEN
Luisteren naar kinderen en jongeren is een vak apart. De 700 vrijwilligers die bij De Kindertelefoon werken, beheersen dit vak. Ze zijn geselecteerd op hun open houding en op hun drive om echt iets voor kinderen en jongeren te willen betekenen. Iedereen die bij De Kindertelefoon aan de slag wil, volgt een gedegen training in gespreksvoering met kinderen.

ONLINE EN OFFLINE KANALEN
De interactieve website van De Kindertelefoon (ook voor mobiel) is het platform waar alles samenkomt. Hier kunnen kinderen chatten, berichten van anderen lezen of zelf harten- of noodkreten achterlaten. De telefoonlijn en chat is dagelijks van 11.00 tot 20.00 uur geopend. Daarnaast zijn we zo’n 700 keer per jaar op scholen te vinden met gastlessen. In interactie met de kinderen vertellen we wie we zijn en wat we doen.

BELANGENBEHARTIGING
Alle binnenkomende gesprekken worden anoniem geregistreerd. Op deze manier legt De Kindertelefoon een unieke database met kennis aan. Deze kennis, samen met de expertise van jaren lange ervaring in gespreksvoering met kinderen, zetten we in voor de belangenbehartiging van kinderen en jongeren. Zo werken we mee aan de opbouw van hulplijnen in het buitenland, leveren we een bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek en trainen we medewerkers van diverse organisaties in het voeren van gesprekken met kinderen.

WAT WE BIEDEN
In het contact met kinderen en jongeren geven we advies, informatie en/of ondersteuning, al naar gelang de behoefte van het kind. We gaan samen met het kind op zoek naar de kern van het probleem of de vraag. Ook stimuleren we dat kinderen elkaar adviseren. Zo kunnen jongeren chatten met een ‘peer’, een vrijwilliger van hun eigen leeftijd. Ook kunnen kinderen en jongeren online op het forum onderwerpen met elkaar bespreken die hen bezig houden. In extreme situaties, zoals mishandeling of zware emotionele problemen, wordt na instemming van het kind gezamenlijk contact gezocht met Veilig Thuis.

Vacatures bij De Kindertelefoon

Gastlesmedewerker

...

medewerker bij stichting De Kindertelefoon

...
Van Trieststraat 1B, 6512 CW Nijmegen, Nederland