Nyingma Centrum NederlandOver Nyingma Centrum Nederland

Nyingma Centrum Nederland - een Tibetaans Boeddhistische organisatie - maakt deel uit van een wereldwijd netwerk van Nyingma organisaties onder leiding van de Tibetaanse leraar Tarthang Tulku. In de Nyingma traditie is werken, actief zijn in en voor de wereld, de manier om algemene menselijke vermogens, zoals vrijgevigheid, geduld, discipline, inzet en concentratie te ontwikkelen. Vanuit die traditie ontwikkelde Tarthang Tulku een heldere methode om ook het dagelijks werk als een concrete vorm van zelfontplooiing te leren zien. Wie meewerkt aan de Nyingma werkprojecten wordt volgens de door hem ontwikkelde Skillful Means benadering ondersteund bij het ontwikkelen van gewaarzijn, concentratie en energie tijdens het werk.

Werkprojecten
Werkzaamheden kunnen bestaan uit: koken, naaien, klussen, publiciteit, administratie, taken voor de Lotus Design winkel of webshop, Buddhist Sacred Art Studio, Uitgeverij Dharma, Tibetan Aid Project.

Er zijn twee vormen waarin je mee kunt werken:

Vrijwilligerswerk
Je maakt een afspraak op maat binnen één van de werkprojecten. Voorwaarde is dat voldoende coninuïteit mogelijk is. Bijvoorbeeld 1 dagdeel per week. Vrijwilligers kunnen na afloop van het werk gratis meedoen aan de open les Kum Nye -Tibetaanse ontspanning of Meditatie.

Werkstudietrajecten
Deze bieden de gelegenheid om vrijwilligerswerk en een lesprogramma bij Nyingma te combineren. In een prettige en harmonieuze omgeving werk je aan concrete en positieve doelen. Je leert nieuwe vaardigheden en ontwikkelt je samen met anderen. Je taken worden in overleg vastgesteld aan de hand van je leerdoel, voorkeuren en de werkmogelijkheden. Werkstudietrajecten duren minimaal 6 maanden waarin je minstens 16 uur per week komt werken. Je wordt begeleid in het werken aan je leerdoelen en volgt een in overleg samengesteld werk- en studieprogramma.

Aanmelden

Vrijwilligerswerk: via email of telefoon.
Werk-studietraject: Graag per mail de volgende informatie sturen:

  • Je motivatie en leerdoelen
  • Je Curriculum Vitae
  • Een overzicht van je sterke en zwakke punten

Skillful Means
Over Skillful Means kun je lezen in de boeken
Vaardig Handelen - Tarthang Tulku
Bewustzijn, concentratie, energie - Tarthang Tulku

De boeken zijn verkrijgbaar in onze winkel of webshop.

Een brochure over de werkstudietrajecten kun je downloaden op www.nyingma.nl
Voor meer informatie kun je je wenden tot Ineke Smits of Elske van de Hulst.

Vacatures bij Nyingma Centrum Nederland

kok diner

...

Medewerker Tibetaanse kunst

...

Medewerker publiciteit

...

medewerker Lotus Design winkel

...
Reguliersgracht 25, 1017 LJ Amsterdam, Nederland