Museum voor Vrede en GeweldloosheidOver Museum voor Vrede en Geweldloosheid

De media staan er elke dag weer bol van. Overal is geweld. Geweld op straat, op tv, tussen etnische groepen en tussen staten. Lopen we vast in een cultuur van geweld? Maar dat is toch niet wat we willen? Is ons streven om te leven in een vreedzame samenleving dan een onbereikbaar ideaal? Mensen zijn toch redelijke wezens en goed in het oplossen van 'onmogelijke' problemen? Wij gaan met het vredesmuseum de uitdaging aan. Op weg naar een 'Cultuur van Vrede en Geweldloosheid'!

Een vredesmuseum
Over de hele wereld zijn er vredesmusea. Zij spreken het publiek op een originele en inspirerende wijze aan. In Nederland richtten vredesorganisaties in 1995 een stichting op om te komen tot een Museum voor Vrede en Geweldloosheid. Ook een Vlaamse organisatie sloot zich hierbij aan.

In 1999 startte het museum met reizende tentoonstellingen en een website die uitgroeide tot een virtueel museum. In 2013 kwam er een samenwerking tot stand met het Verzetsmuseum Zuid-Holland. Daardoor kregen we de beschikking over een eigen expositieruimte. In 2014 was die zover ingevuld met vaste en wisselende elementen dat we konden spreken van een compact museum. Momenteel is ons museum in Gouda gesloten i.v.m. de verhuizin van onze partner Verzetsmuseum Zuid-Holland. Het Vredesmuseum heeft een (tijdelijk) onderkomen gevonden bij de Doopsgezinde Gemeente in hartje Rotterdam.

Wij zijn aangesloten bij het wereldwijde 'Internationale Netwerk van Vredesmusea', dat als 'niet gouvernementele organisatie' (NGO) door de Verenigde Naties is erkend.

Vacatures bij Museum voor Vrede en Geweldloosheid

PR vrijwilligers

...

Vrijwilligers receptie van expositie

...
Noordmolenwerf 3, 3011 AK Rotterdam, Nederland