Train(st)er/ Workshop begeleider (vrijwillig)


Omschrijving


Het Nederlandse Rode Kruis richt zich op het voorkomen en beperken van de gevolgen van een noodsituatie. Om zichzelf of anderen te kunnen helpen in nood, is het belangrijk dat mensen zich bewust worden van risico’s. Want voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. De interactieve workshops “Risico’s in en om het huis”, ‘Goed voorbereid op noodsituaties’ en ‘Sterk door je netwerk’ richten zich op bewustwording van die mogelijke risico’s en hoe daarbij te handelen.

Voor het uitvoeren van deze workshops voor kwetsbare doelgroepen is het Rode Kruis Zaanstreek-Waterland op zoek naar een:

                                              Train(st)er/ Workshop begeleider (vrijwillig)

Wat ga je doen?
Geven van workshops met behulp van het Rode Kruis-cursusmateriaal. De workshops kunnen in vele vormen gegeven worden, bijv. door middel van een spel, een presentatie of een veiligheidsbingo.
Geven van passende achtergrondinformatie bij de workshop;
Aanpassen van de workshop aan de betreffende doelgroep;
Verzorgen, samen met de projectleider, van materialen en middelen om de workshop te kunnen geven;
Evalueren van de workshop

 Wie ben jij?                    
Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden en je hebt affiniteit met zelfredzaamheid, het thema veiligheid in en om de woning en het werken met kwetsbare doelgroepen. Je hebt didactische/trainersvaardigheden en/of -achtergrond. Je beschikt over een computer met internetaansluiting en bij voorkeur over een rijbewijs en eigen vervoer.
De hoeveelheid tijd is afhankelijk van het aantal workshops die je kan geven, dit geef je zelf aan bij de projectleider. Het kan variëren van 1 tot 3 keer per maand. Je bent per workshop ca. 4 uur beschikbaar; ca. 2 uur voor voorbereiding, de workshop zelf (2 uur).

Wat krijg je?
Allereerst is het in actie komen voor het Rode Kruis ontzettend leuk! Het levert je voldoening, het vergroot je netwerk en je kunt samenwerken met mede-trainers en andere vrijwilligers. Ook is er de mogelijkheid om opleidingen te volgen die nodig zijn voor de functie.

Wij bieden:
de mogelijkheid als workshop begeleider kennis en ervaring op te doen bij het Rode Kruis: DE noodhulporganisatie wereldwijd
reiskostenvergoeding
verzekering
een werkplek in het Rode Kruis kantoor in Purmerend indien gewenst
Als vrijwilliger ben je tevens gratis lid van het Rode Kruis.

Interesse?
Je kunt direct reageren door je motivatie en CV te sturen naar [email protected]

Wij hopen je snel te ontmoeten!

Het Nederlandse Rode Kruis helpt mensen in nood. Direct en vanuit het hart. Bij noodsituaties in Nederland en bij rampen en conflicten wereldwijd. Gedreven door onze zeven grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.

Het Nederlandse Rode Kruis maakt deel uit van het grootste humanitaire netwerk ter wereld: de internationale Rode Kruis-beweging. Voor velen staat ons embleem voor directe hulp aan mensen in nood: in conflictgebieden, na rampen en in eigen land. Onze kracht? Onze vrijwilligers.

Missie
Onze missie is het voorkomen en verzachten van menselijk lijden waar dan ook, het beschermen van levens en gezondheid en het waarborgen van respect voor de mens. Onze bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar hen die het meest kwetsbaar zijn: mensen die zonder onze hulp niet of slecht zouden overleven, of van wie de gezondheid zonder hulpverlening in gevaar zou komen.
Visie
Met onze vrijwilligers en via onze lokale aanwezigheid leveren we een actieve bijdrage aan het versterken van gemeenschappen, zodat in tijd van de grootste nood niemand alleen staat. Via onze hulpverlening willen we de zelfredzaamheid van die gemeenschappen dusdanig versterken, dat mensen die daarin leven zichzelf en anderen kunnen helpen. Op basis van respect en medemenselijkheid.