Hoofd Distributiecentrum Voedselbank Rotterdam


Omschrijving

Het distributiecentrum van Voedselbank Rotterdam is op korte termijn op zoek naar een Hoofd Distributiecentrum. Ben jij 2 dagen per week beschikbaar en heb je je altijd al willen inzetten voor armoedebestrijding in Rotterdam? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Dagelijks worden er voor onze klanten voedselpakketten samengesteld op basis van voedsel dat door onze leveranciers gratis ter beschikking wordt gesteld. Naast het transport van deze pakketten naar onze uitdeelpunten, zorgt het distributiecentrum er ook voor dat andere Voedselbanken in de regio van voorraad worden voorzien.

Wie wij zijn:
Stichting Voedselbank Rotterdam
Wat je gaat doen:
• Het aansturen en coördineren van de meer dan 100 vrijwilligers in het Distributiecentrum.

Wat wij zoeken:
• stevig in zijn/haar schoenen staat.
• Je geeft op een duidelijke en motiverende manier leiding aan 100+ vrijwilligers.
• Je kan soepel omgaan met verschillende soorten vrijwilligers, vanuit alle lagen van de samenleving.
• Ervaring of affiniteit met een distributieketen van voeding zou mooi zijn.
• Je neemt deel in het management team van Voedselbank Rotterdam.

Wat wij bieden:
Reiskostenvergoeding van 0,19 cent per km tot een max. van 20 km.
Wat maakt het werk de moeite waard:
Je draagt bij aan het verwezenlijken van de missie en doelstellingen van de Voedselbank dat samen met ca. 400 vrijwilligers directe voedselhulp biedt aan mensen onder het bestaansminimum en voorkomt verspilling van voedsel. In de regio Rotterdam worden wekelijks 2700 gezinnen ondersteund en 60.000 kg voedsel verwerkt. De Voedselbank is een ANBI stichting zonder winstoogmerk en wordt tot en met het bestuur geheel door vrijwilligers gevoerd.

Doelstelling van de Stichting Voedselbanken Nederland Regio Rotterdam:
Het uitoefenen van voedselbankactiviteiten en het tegengaan van verspilling van voedsel.
Het beleidsplan van de Stichting Voedselbanken Nederland Regio Rotterdam is er op gericht dat we mensen, die hiervoor in aanmerking komen, zonder in acht neming van geloof, ras, overtuiging en/of wat dies verder zij, tijdelijke hulp bieden in de vorm van een aanvullend voedselpakket.

Bij de Voedselbank Rotterdam werken meer dan 200 enthousiaste vrijwilligers.

De bedrijfsvoering bestaat uit de logistieke keten van inzameling, ompakken en uitgifte van voedsel(pakketten) met ondersteunende afdelingen zoals werving, financiele en logistieke administratie, transport en personeelszaken. Ook is er een tweedehands winkeltje en een fietsenmaker in onze organisatie opgenomen.

Aan het hoofd van de stichting staat het bestuur en een algemeen directeur die de organisatie aanstuurt. Verder bestaat de organisatie uitsluitend uit vrijwilligers die zich wekelijks, belangeloos, een aantal halve of hele dagen ter beschikking stellen voor de uitvoering van alle werkzaamheden zowel administratieve als productiewerkzaamheden. Hiervoor zijn een kantoorpand en een productieloods beschikbaar waar met name in de productie op meerdere dagen gewerkt wordt van ’s-morgens 06.00 uur tot ’s-middags 16.00 uur. In dat kader is de Voedselbank eigenlijk een productiebedrijf zonder beloningssysteem.We zijn gevestigd aan de Keileweg 65a in Rotterdam.

De Voedselbank Rotterdam is bij het realiseren van haar doelstellingen volledig afhankelijk van giften en donaties. Incidenteel krijgen we een bijdrage vanuit de overheid in de vorm van een subsidie. Veel particulieren, bedrijven en instellingen dragen ons een warm hart toe en er komt steeds meer begrip voor onze situatie, want er is heel veel geld nodig om alle kosten te kunnen dekken, zoals: verzekeringen, brandstof, onderhoud auto’s en huur.

Keilestraat 9, 3029 BP Rotterdam, Nederland Toon kaart