Vrachtwagenchauffeur C en/of CE (code 95 niet verplicht)


Omschrijving

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk met betekenis?
Wil je je inzetten voor de meest kwetsbaren in Rotterdam en omgeving?
De Voedselbank Rotterdam zoekt chauffeurs!
Werkzaamheden vinden plaats in overleg tussen maandag en vrijdag.
De hoeveelheid dagen die je werkt is afhankelijk van wat jij zelf prettig vindt.

Taken en verantwoordelijkheden
Je rijdt ritten waarbij je voedsel ophaalt bij onze leveranciers en brengt de voedselpakketten naar de meer dan 30 uitdeelpunten verspreid over Rotterdam en regio.

Over onze organisatie
Onze missie is namelijk het verstrekken van voedselpakketten aan hen die financieel niet of nauwelijks in staat zijn om in hun levensonderhoud te voorzien.
Wij bieden dus direct voedselhulp aan de minderbedeelden en voorkomen daarnaast verspilling van goed voedsel. Een eervolle taak.
We doen dit met ongeveer 230 man, verdeeld over de dagen van de week.

Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op via het volgende e-mailadres: [email protected]

Doelstelling van de Stichting Voedselbanken Nederland Regio Rotterdam:
Het uitoefenen van voedselbankactiviteiten en het tegengaan van verspilling van voedsel.
Het beleidsplan van de Stichting Voedselbanken Nederland Regio Rotterdam is er op gericht dat we mensen, die hiervoor in aanmerking komen, zonder in acht neming van geloof, ras, overtuiging en/of wat dies verder zij, tijdelijke hulp bieden in de vorm van een aanvullend voedselpakket.

Bij de Voedselbank Rotterdam werken meer dan 200 enthousiaste vrijwilligers.

De bedrijfsvoering bestaat uit de logistieke keten van inzameling, ompakken en uitgifte van voedsel(pakketten) met ondersteunende afdelingen zoals werving, financiele en logistieke administratie, transport en personeelszaken. Ook is er een tweedehands winkeltje en een fietsenmaker in onze organisatie opgenomen.

Aan het hoofd van de stichting staat het bestuur en een algemeen directeur die de organisatie aanstuurt. Verder bestaat de organisatie uitsluitend uit vrijwilligers die zich wekelijks, belangeloos, een aantal halve of hele dagen ter beschikking stellen voor de uitvoering van alle werkzaamheden zowel administratieve als productiewerkzaamheden. Hiervoor zijn een kantoorpand en een productieloods beschikbaar waar met name in de productie op meerdere dagen gewerkt wordt van ’s-morgens 06.00 uur tot ’s-middags 16.00 uur. In dat kader is de Voedselbank eigenlijk een productiebedrijf zonder beloningssysteem.We zijn gevestigd aan de Keileweg 65a in Rotterdam.

De Voedselbank Rotterdam is bij het realiseren van haar doelstellingen volledig afhankelijk van giften en donaties. Incidenteel krijgen we een bijdrage vanuit de overheid in de vorm van een subsidie. Veel particulieren, bedrijven en instellingen dragen ons een warm hart toe en er komt steeds meer begrip voor onze situatie, want er is heel veel geld nodig om alle kosten te kunnen dekken, zoals: verzekeringen, brandstof, onderhoud auto’s en huur.

Keilestraat 9, 3029 BP Rotterdam, Nederland Toon kaart